Soalan Peperiksaan Bahasa Inggeris PT3 2019 Format Baru

Soalan Peperiksaan Bahasa Inggeris PT3 format baru bermula sesi 2019 dan seterusnya. Seperti yang kita sedia maklum bahawa semua sekolah menengah seluruh negara mempunyai kuasa sepenuhnya menyediakan dan mengendalikan soalan Pentaksiran Tingkatan 3 (PT3) bermula tahun ini. Dengan adanya kuasa ini pihak sekolah boleh menyediakan soalan-soalan untuk PT3 tanpa penglibatan Lembaga Peperiksaan.

Contoh soalan format baru Bahasa Inggeris peperiksaan PT3

Soalan Bahasa Inggeris PT3 Format Baru

Soalan peperiksaan PT3 format baru ini akan bermula pada sesi 2020 di mana Lembaga Peperiksaan akan menyerahkan sepenuhnya tugas mengendali dan menyediakan soalan kepada pihak sekolah.

Sehubungan dengan itu, guru-guru sekolah menengah yang terlibat dengan pelajar PT3 akan dilatih bagi penyediaan soalan PT3 dengan dibantu dan dipantau oleh Lembaga Peperiksaan. Koleksi soalan berkaitan dengan PT3 di Lembaga Peperiksaan tetap ada dan boleh diguna pakai.

Contoh Soalan Bahasa Inggeris Format Baru PT3

Sila download contoh soalan peperiksaan PT3 melalui link di bawah.

Contoh Soalan Peperiksaan Bahasa Inggeris PT3 2019 Format Baru


Sila download jadual peperiksaan PT3 2019 untuk rujukan dan membantu anda membuat persediaan menghadapi peperiksaan yang menjelang tiba tidak lama lagi.

Semoga perkongsian mengenai soalan peperiksaan Bahasa Inggeris PT3 ini bermanfaat kepada anda. Sila like dan share info ini.